Energie besparen met IT

Welke rol kan IT spelen om energie efficiënter te gebruiken? In de nieuwe Your Business, het relatiemagazine van HP voor business- & IT-managers, leest u er meer over.

In de nieuwste uitgave vindt u bijvoorbeeld een artikel over de technologie die HP heeft geïntroduceerd om het stroomverbruik in datacenters tot een minimum te beperken. Daarnaast een tweegesprek tussen Frans de Bruïne, Director bij de Europese Commissie in Brussel, en Hans Daniels, directeur van HP Nederland. Zij praten hierin over de mogelijkheden die de Europese Unie heeft om een voortrekkersrol te spelen op het gebied van efficiënt energiegebruik en IT, onder meer in de gezondheidszorg.

Het toonaangevende IT-bedrijf is actief op nog meer fronten. Het sponsort bijvoorbeeld ook de parelmoerwitte Nuna4 die de World Solar Challenge race heeft gewonnen. Elf studenten van de technische Universiteit Delft hebben deze racewagen op zonne-energie ontworpen en gebouwd, onder meer met behulp van HP notebooks. Editors'Project schreef zoals gebruikelijk een groot aantal artikelen en interviews voor Your Business.

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn